Maak kennis met onze scholen

Met 14 scholen voor voortgezet onderwijs, verspreid over de gemeente Groningen, is er voor iedere leerling iets te kiezen. Je kunt bij ons terecht voor havo, arbeid en dagbesteding, gymnasium, vmbo, lyceum, praktijkonderwijs en atheneum(+).

 

Onze scholen voor voortgezet onderwijs

Wil je meer weten over een specifieke school? Klik in onderstaand schema op de naam van een school en kom van alles te weten over het onderwijs, het aanbod, de sfeer, de activiteiten en nog veel meer! Op deze manier krijg je alvast een eerste indruk van een school.

En wil je nog veel meer weten. Dan heten we je van harte welkom op onze voorlichtingsavonden en open dagen. We vinden het leuk dat we jou en je ouder(s)/verzorger(s) op onze scholen mogen ontvangen. Daarnaast organiseren de scholen, of een deel daarvan, vaak ook nog doe- of meeloopmiddagen. Kijk op de website van de school van jouw voorkeur welke activiteiten er zijn. Of kijk op www.scholenmarktgroningen.nl.

Op weg naar de brugklas

In het boekje ‘Op weg naar de brugklas’ lees je alles over onze VO-scholen. Ze hebben allemaal een eigen karakter. Daarom hebben we voor elke leerling een passende plek. Het boekje geeft allerlei tips voor het kiezen van een school.


Scholenmarkt Groningen.nl

Naast de websites van onze eigen scholen, kun je ook altijd terecht op de website van Scholenmarkt Groningen. Hier vind je informatie van alle middelbare scholen uit Stad en Ommeland. Je kunt hier video's bekijken, maar je ook inschrijven voor activiteiten binnen onze scholen. Heb jij vragen? Of wil(len) je ouder(s)/verzorger(s) nog iets weten bijvoorbeeld naar aanleiding van de voorlichtingsavond of de open dagen? Aarzel dan niet en neem contact op met de school.

Klik op deze knop voor de Beleefmaanden.

 
Heb je een school gekozen?

Meld je dan aan in de aanmeldweek, deze is van 25 tot en met 31 maart 2024. Het aanmelden vindt voor alle leerlingen van de basisschool plaats in één centrale aanmeldweek. Voor alle scholen in de regio is dit gelijk.