Een echt vak leren op onze vmbo scholen

Op onze scholen kennen docenten en leerlingen elkaar goed en hebben wij aandacht voor elkaar. De ontwikkeling van de leerling is ons belangrijkste doel. Wij kijken waar groeimogelijkheden liggen en helpen de leerling om zijn of haar unieke talenten bij ons te ontwikkelen. 

Een eigen laptop

Op onze vmbo scholen krijgt de leerling in de eerste klas een laptop. Deze laptop helpt om op eigen niveau en snelheid te leren. 

Onze scholen

Leon van Gelder bb, kb, tl, havo, vwo
Het Leon van Gelder, in het westen van de stad, is een unieke school. Waarom, vraagt u zich misschien af?
De leerling zit op deze school vier jaar in een vaste klas. De eerste drie jaar krijg uw kind géén cijfers. Daarnaast krijgen leerlingen les op hun persoonlijke niveau. Samen ontdekken we waar ze goed in zijn en ontwikkelen we hen tot echte teamspelers.
 
Werkman VMBO bb, kb, gl, tl
Het Werkman VMBO bevindt zich in het noorden van Groningen. Een bijzondere school waar gewerkt volgens de principes van Dalton. Dit houdt in dat de leerling regisseur is van zijn of haar eigen leerproces. Het Werkman VMBO is een kleinschalige, gestructureerde en veilige school. We bieden de volgende profielen aan. 
  • Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)
  • Dienstverlening en Producten (D&P)
Montessori Vaklyceum bb, kb, tl, havo (jaar 1&2)
Het Montessori Vaklyceum, in het zuiden van de stad, is de enige school in het Noorden met de meest creatieve leerroute voor tl en havo (Route 83) en de enige school waar een leerling les krijgt op basis van de Montessori-principes: De leerling ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo onder begeleiding van de docenten. We bieden de volgende profielen aan. 
  • Media, Vormgeving & ICT
  • Zorg & Welzijn
  • Economie & Ondernemen

Kamerlingh Onnes vmbo-tl
Het Kamerlingh Onnes, bevindt zich in het noorden van de stad op de grens van de wijken Selwerd en Paddepoel. We zijn een theoretische school, met atheneum (vwo), havo en vmbo-tl. Leerlingen kunnen in de onderbouw kiezen voor twee van de vier “Junior Colleges” (Arts, Science, Sports & Health, Business & Society), waar leerlingen praktisch bezig zijn met vaardigheden. Binnen de theoretische leerweg van het vmbo kunnen leerlingen in de bovenbouw kiezen voor een praktijkgericht programma V+, waarbij ze hun vaardigheden oefenen. Ze kunnen naast de standaardprofielen een keuze maken uit: 

  • Economie & Ondernemen
  • Zorg & Welzijn
  • Media, Art & Design
  • LO2 (extra LO met theorie over sport-, gezondheids- en organisatiekunde)

Kennismaken?

Wilt u vrijblijvend kennis maken met één van deze 3 scholen? 
Laat dan een bericht achter via onderstaand formulier.