Voorlichtingsavonden

 

Voorlichtingsavonden gaan door

We zijn blij dat we ondanks de nieuwe aangekondigde coronamaatregelen leerlingen en ouders mogen ontvangen op onze scholen voor de voorlichtingsavonden. We kunnen dit echter alleen doen als we ons aan een aantal regels houden. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we de voorlichtingsavonden op een zo goede en veilig mogelijke manier laten verlopen. 

Veilig en verantwoord 
De volgende regels zijn van toepassing tijdens het bezoek aan de voorlichtingsavond:  

  • Per aanmelding mogen maximaal 2 personen aanwezig zijn, dit i.v.m. de beschikbare ruimte (2 ouders of 1 leerling en 1 ouder). 
  • We houden 1,5 meter afstand van elkaar.  
  • We dragen mondkapjes bij binnenkomst en tijdens beweeg/loopmomenten, dit geldt voor volwassenen en kinderen. 
  • Mondkapjes worden beschikbaar gesteld bij de entree van de school. 
  • In de lokalen werken we met vaste zitplekken. 
  • We houden rekening met de handhygiëne (gel/spray) en maken de tafels tussentijds schoon. 
  • We ventileren de ruimtes, ook tussen de presentaties door met het openzetten van ramen en deuren. 
  • We werken met looproutes, waar mogelijk met eenrichtingsverkeer. We vragen u zoveel mogelijk rechts te houden in de gangen. 
  • Bij klachten blijven we thuis.


Programma bekend
Ouders en leerlingen die zich hebben aangemeld voor een van de voorlichtingsavonden ontvangen donderdag (18-11) of vrijdag (19-11) het programma via de mail.

 

Beperkte ruimte door de maatregelen

Vanwege de 1,5 meter-maatregel hebben we weinig plek in onze lokalen en kunnen we dit jaar geen na-inschrijving doen. We vinden het erg jammer dat we niet nog meer leerlingen en ouders/verzorgers kunnen ontvangen.

Natuurlijk brengen wij u graag in contact met de school/scholen van uw voorkeur, zodat u meer informatie kunt opdoen. Hiervoor verwijzen wij u naar de activiteiten die hieronder staan, maar u kunt ook dit contactformulier invullen. De gegevens sturen wij door naar onze scholen.

Online voorlichtingsmomenten
U kunt online kennismaken met onze scholen. Tijdens de online kennismakingssessies en online vragenuurtjes beantwoorden docenten, teamleiders en leerlingen uw vragen en vertellen ze u veel meer over hun school. Voor het online programma verwijzen wij u graag naar www.scholenmarktgroningen.nl.

Doe-middagen voor leerlingen en open dagen
De komende periode organiseren verschillende scholen doe-middagen en meeloopmiddagen voor de leerlingen van groep 8. Op de websites van de voortgezet onderwijsscholen kunt u hier meer informatie over vinden.

Uiteraard hopen wij dat in januari de Open Dagen kunnen plaatsvinden, zodat leerlingen groep 8, samen met (een van) hun ouders/verzorgers de school/scholen van hun voorkeur kunnen bezoeken. Welke maatregelen dan van toepassing zijn weten we niet. Voor de meest actuele stand van zaken verwijzen wij u naar onze (scholen)websites en social media kanalen.

We proberen een zo breed mogelijk aanbod aan activiteiten aan te bieden. Heeft u echter direct een vraag voor een van onze scholen? Stel deze gerust aan de school.