Open dagen

Beleef onze scholen!

Op onze scholen binnenkijken en sfeer proeven is natuurlijk de allermooiste manier om kennis te maken en elkaar te ontmoeten. Samen met je ouder(s) een of meerdere scholen verkennen om te kijken welke school het beste bij jou past.

Helaas is dat ook dit jaar niet 'in het echt' mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Maar al onze scholen hebben mooie plannen gemaakt, zodat ze jullie online toch welkom kunnen heten in de scholen!

 

Open Dagen = Online Beleefmomenten

Alle scholen willen jou en je ouder(s) natuurlijk het liefst zelf zien rondlopen in hun schoolgebouwen. Nu dat niet kan, lopen zij door de scholen en laten ze jullie online meelopen. Jij zit thuis achter de computer, maar krijgt zo toch een kijkje in de school. Dus je weet waar de kluisjes staan, hoe de kantine eruit ziet en dat je scheikundeproejes doet in een prakticumlokaal!

Natuurlijk leggen leerlingen en docenten ook uit hoe het is om iedere dag van verschillende docenten les te krijgen of te wisselen tussen lokalen, welke onderwijssoorten er zijn en hoe een les eruit ziet. En wil je iets anders weten? Stel gerust je vraag in de chat! Ook daar zitten namelijk leerlingen en docenten die je graag van alles vertellen.

Aanbod Online Beleefmomenten

Voor welke school je ook kiest, ze hebben allemaal een manier bedacht om jou online kennis te laten maken met hun school. Voor het gemak hebben we alle data van de 'online open dagen' op een rijtje gezet. Je vindt ze hieronder. 

 
Aanmelden Online Beleefmoment

Op de website Scholenmarkt Groningen hebben al onze scholen een eigen pagina. Via die pagina kun je je aanmelden voor de verschillende Online Beleefmomenten. Klik je op een van de scholen hieronder, dan kom je op hun eigen (aanmeld)pagina. Je kunt dan zelf kiezen welk online Beleefmoment jou (en je ouders) het beste past.

Harens Lyceum
Heyerdahl College
Kamerlingh Onnes
Leon van Gelder
Montessori Lyceum Groningen
Montessori Vaklyceum
Praedinius Gymnasium
Simon van Hasselt
Stadslyceum
Topsport Talentschool Groningen
Werkman VMBO

Veel kijkplezier!