Over Openbaar Onderwijs Groningen

Wij zijn een onderwijsorganisatie met 37 scholen. Die scholen hebben allemaal hun eigen karakter. We werken met zijn allen samen aan onder meer onderwijskwaliteit, of dat nu gaat om het onderwijsproces, huisvesting, administratie, infrastructuur of communicatie. En altijd staat de leerling centraal. 

 

Bijzondere combinatie 

Onze meer dan 17.000 leerlingen en 2.100 medewerkers maken van ons een van de grootste onderwijsorganisaties in Noord-Nederland. En het bijzondere: we bestaan uit scholen uit het basis-, voortgezet én speciaal onderwijs. Deze drie vind je niet zo vaak binnen één organisatie. 

Dat biedt bijzondere kansen, zoals het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen van de start van de basisschool tot het eind van het voortgezet onderwijs. Ook maakt het dat wij van elkaar kunnen leren en het onderwijs onderling goed kunnen afstemmen. Waar dat kan werken de scholen samen, met elkaar en met onze onderwijspartners. Zo zijn wij samen sterk in leren. 

Eigen identiteit en stijl 

Wij vertrouwen op de onderwijsvisie van de leerkrachten, docenten, directeuren en rectoren van de scholen en op de ideeën en feedback van de leerlingen. Dit resulteert in scholen met een eigen identiteit en stijl. Daarmee beslaan we een veelkleurig palet van onderwijs en onderwijsvormen. 

En ieder kind is welkom. Ons bonte boeket aan scholen en onderwijsvormen creëert veel mogelijkheden voor elke leerling op de juiste plek. Je thuis voelen is de basis voor verdere persoonlijke ontwikkeling, dus van essentieel belang. 

Hoe zijn we ontstaan? 

Voorheen werkten de openbare scholen in Groningen-stad, Haren en Tynaarlo nog onafhankelijk van elkaar, onder direct toezicht van de gemeente. In 2010 koos de gemeente voor verzelfstandiging van de scholen onder de stichting O2G2, nu Openbaar Onderwijs Groningen geheten. Sindsdien werken we samen met al onze scholen vanuit een gezamenlijke visie en missie, om het onderwijs zo goed mogelijk te verbinden, ontwikkelen en vernieuwen.