Klaar voor de start? - Een talkshow over digitale geletterdheid op 8 juni 2022

6 april 2022

Op 8 juni organiseren we in het Forum Groningen een event over digitale geletterdheid. Dan gaan we in een talkshow in gesprek over de rol van technologie in onze wereld en de houding, kennis en vaardigheden die onze leerlingen in de toekomst nodig hebben. Samen met vakexperts, collega’s en onze deelprojectleiders duiken we in de wereld van digitale geletterdheid.

 

 

En aan het eind van de dag vertrek je vol inspiratie. Dan ben je ‘klaar voor de start’, voorbereid op de steeds grotere rol die digitale geletterdheid in ons onderwijs gaat spelen.

Dit evenement is voorbij, voor meer informatie over digitale geletterdheid, zie hieronder.

Digitale geletterdheid bij Openbaar Onderwijs Groningen

Binnen Openbaar Onderwijs Groningen bereiden we onze leerlingen voor op een rol in onze digitaliserende wereld. Op onze scholen besteden we daarom sinds 2016 aandacht aan mediawijsheid, ict-basisvaardigheden, informatievaardigheden en computational thinking. Oftewel: digitale geletterdheid.

Dit hebben we gedaan in een project; een proces dat ‘eigenlijk een begin en een eind heeft’. Dit evenement is daarom in zekere zin bedoeld om ons project ‘af te ronden’, maar vooral bedoeld om te laten zien dat we ‘nog lang niet klaar zijn’.