Hoe belangrijk is specialistisch onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen?

9 maart 2022

In elke klas zitten kinderen met soms heel uiteenlopende onderwijsbehoeften. Het liefst beantwoord je binnen de eigen groep aan al die verschillende behoeften. Maar soms is het verschil tussen de leerlingen zo groot dat dat heel lastig wordt. Hoe pak je dat aan? Daar staan we in dit artikel, tijdens de nationale Week van de Hoogbegaafdheid, bij stil aan de hand van een mooi voorbeeld.

 

Daarvoor werpen we een blik op OBS Joseph Haydn. Die school is sinds 2016 Begaafdheidsprofielschool (BPS). Ons team op deze school heeft veel expertise over onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Binnen de reguliere groepen, maar ook binnen de zogeheten HB-groepen. Daarin krijgen hoogbegaafde leerlingen voltijds specialistisch onderwijs dat aansluit bij hun onderwijsbehoeften.

Om te delen hoe trots we zijn en ook hoe belangrijk voltijds HB-onderwijs is voor bepaalde leerlingen, geven we graag een kijkje in onze HB-klassen. Daarom maakten we deze video, waarin onze leerlingen uitleggen waarom dit type onderwijs voor hen werkt en van hen weer gelukkige kinderen maakt, die komen tot leren. Met en van elkaar!

 Met dank aan Moomba (André Buurma).

Wil je meer weten?

Meer informatie over voltijds HB-onderwijs vind je op de website van OBS Joseph Haydn. Of lees meer over de vraag Wat is hoogbegaafdheid eigenlijk?