Online bijeenkomst over digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs: Aan de slag!

Hoe zorgen we ervoor dat we onze leerlingen voorbereiden op een rol in de digitale maatschappij? Die vraag speelt op woensdagmiddag 14 april een centrale rol tijdens onze online bijeenkomst voor docenten, rectoren, teamleiders en innovators in het voortgezet onderwijs (vo)​​​​​​​.

 

> Meld je nu aan

Bij Openbaar Onderwijs Groningen werken we sinds 2016 aan een leerlijn digitale geletterdheid. In het vo proberen we digitale geletterdheid een waardevolle plek in het lesprogramma te geven. Ons streven is dat vanaf schooljaar 2022-2023, alle leerlingen in het voortgezet onderwijs, les krijgen in digitale geletterdheid. Hiermee bereiden we ons voor op de komst van de kerndoelen voor digitale geletterdheid.​​​​​​​

Woensdag 14 april 15.00 - 17.00

In deze online bijeenkomst gaan Remco Pijpers (Kennisnet) en Lydwin van Rooyen (SLO) in gesprek over de toekomst van digitale geletterdheid. Berry Nieskens (docent en innovator) vertelt ons hoe de leerlijn digitale geletterdheid op ALASCA is vormgegeven. Mark Rasker neemt ons mee in hoe je met itslearning kan werken met de leerdoelen digitale geletterdheid en deze kan integreren in andere vakken.

Host en Moderator: Thijs Goedegebure (Openbaar Onderwijs Groningen)

Aan het einde van de bijeenkomst, vertrek je met een hoop inspiratie en motivatie om digitale geletterdheid in het vo toe te passen!

 

Na aanmelding  krijg je via de mail meer informatie en een link naar de vergaderruimte in Microsoft Teams.

> Meld je nu aan