Ontwerp nieuwbouw OBS De Driebond bekend

Het ontwerp voor de nieuwbouw van OBS De Driebond in Engelbert is bekend. Uit drie inzendingen heeft de jury het ontwerp van architectenbureau vector-i uit Groningen als meest geschikte gekozen. Klein Engelbert is de naam van het ontwerp: want de nieuwbouw wordt een nieuw dorpje voor de kinderen! De jury, die bestond uit een afvaardiging van de gemeente Groningen en Openbaar Onderwijs Groningen, was onder de indruk van dit ontwerp.

 

Het flexibele ontwerp bestaat uit diverse huisjes die goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Daarnaast heeft vector-i veel aandacht besteed aan gezonde materialen, duurzaamheid en aardbevingsbestendigheid. Voor de nieuwbouw zal daarom vooral gebruik worden gemaakt van hout als bouwmateriaal voor de constructie en binnen-afwerking.

Inloopbijeenkomst

Op maandagavond 14 september organiseert de gemeente Groningen een inloopbijeenkomst in het MFC in Engelbert waarbij het ontwerp en heel specifiek de inpassing van de nieuwbouw in de omgeving te zien is. Nadere informatie over deze inloopavond volgt nog.

Procedure

Het college van B&W van de gemeente Groningen neemt op korte termijn een ontwerpbesluit over de ruimtelijke onderbouwing voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Het ontwerpbesluit zal zes weken ter inzage liggen, waarbij er mogelijkheid is om zienswijzen in te dienen. Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente.