De aller-allereerste schooldag op IKC Groenewei is een feit!

Bijzonder, een beetje spannend, maar vooral heel gezellig was het maandagochtend 17 augustus op het schoolplein van IKC Groenewei in Meerstad. Daar stonden ongeveer 60 kinderen klaar om kennis te maken met hun juffen én hun nieuwe school.

 

Welkomst-spandoek bij het nieuwe IKC Groenewei in Meerstad
Welkomstspandoek bij IKC Groenewei.

In de vakantie is er hard gewerkt om ons tijdelijke gebouw in te richten. En dat is gelukt! Groene vloeren, veel licht, prachtig speelgoed en een goedgevulde bibliotheek zijn het resultaat. Kinderen kregen met hun ouders een rondleiding door het gebouw en deden spelletjes op het plein. Daar stond ook een draaiorgeltje en kreeg ieder een kind een ijsje. Een goed begin van een nieuw schooljaar op onze splinternieuwe school!

Opvang en onderwijs

Op Integraal Kindcentrum Groenewei kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar terecht. SKSG verzorgt hier kinderopvang en tussenschoolse en naschoolse opvang. Het onderwijs wordt verzorgd door Openbaar Onderwijs Groningen. Opvang en onderwijs sluiten naadloos op elkaar aan. En dat zie je ook als je door het gebouw loopt; bij ons hebben kinderen de mogelijkheid om heerlijk samen te spelen en te leren. De stof die ze in de lessen leren, brengen ze in de praktijk met keuzeactiviteiten tijdens de opvang. Ze gaan naar buiten om te bewegen, de natuur te ontdekken en creatief bezig te zijn!

Samen met je kindje zelf eens een kijkje nemen op IKC Groenewei?

Dat kan, neem gerust contact op met Wieke Zondervan (w.zondervan@o2g2.nl) voor het maken van een afspraak. Meer weten over kinderopvang door SKSG? Neem dan contact op met Micha van Houdt, m.vanhoudt@sksg.nl of bel met klantadvies van SKSG: 050-3171390.

Logo van het nieuwe IKC Groenewei in Meerstad