Wethouder en leerlingen geven startsein bouw Integraal Kindcentrum Borgman Oosterpark

3, 2, 1…. Tadaaaa! Vanmorgen onthulde een delegatie leerlingen van de Siebe Jan Boumaschool en de Borgmanschool Vinkenstraat samen met wethouder Carine Bloemhoff het bouwbord aan de Klaprooslaan. Hiermee is de bouw van Integraal Kindcentrum Borgman officieel gestart.

 

Het bord toont alvast een impressie van de nieuwbouw. De leerlingen nemen na de zomer van 2021 hun intrek in het nieuwe schoolgebouw. Daar vestigt zich ook kinderopvang Pierewiet van SKSG, waardoor onderwijs en opvang onder één dak worden aangeboden.

Ieder kind een passend aanbod

Het kinderdagverblijf, de school en buitenschoolse opvang komen samen in IKC Borgman Oosterpark. Door de samenwerking tussen Openbaar Onderwijs Groningen en SKSG krijgen kinderen van 0 tot 13 jaar een prachtige plek om te spelen en te leren. De professionals van IKC Borgman Oosterpark bieden ieder kind een passend aanbod waardoor elk kind een optimale kans krijgt om te groeien.

Bestuurslid Akkelys Lukkes bij de onthulling van het bouwbord voor Integraal KindCentrum Borgman Oosterpark.
Feestelijke start en onthulling van het bouwbord voor Integraal KindCentrum Borgman Oosterpark.

Locatieleider van IKC Borgman Oosterpark Laura Schaap: ‘We krijgen hier een prachtige plek waar kinderen de tijd van hun leven hebben. Spelend leren en de wereld ontdekken, wat wil je nog meer?’

Frisse leeromgeving

Het nieuwe gebouw biedt kinderen een gezonde, frisse leeromgeving en uitzicht op het groen. Het IKC krijgt een open karakter: zonder lokalen, maar met een variatie aan werk-, speel- en leerplekken.

Op het terrein van het voormalig Treslinghuis in Oosterpark komt naast het IKC ook een appartementencomplex met 50 sociale huurwoningen van Nijestee. Zowel de school als de appartementen worden energieneutraal en aardbevingsbestendig gebouwd.

Feestelijke start

Vanwege de coronamaatregelen vond de feestelijke start in klein comité plaats. Alle leerlingen die niet op de bouwplaats aanwezig konden zijn, volgden in de klaslokalen de livestream. Na die tijd was er voor alle leerlingen een gebakje!

Voor meer informatie over IKC Borgman Oosterpark, kijk op www.ikcborgman.nl/oosterpark