Persbericht: Geen klassikaal onderwijs vanaf 16 maart tot 6 april op alle scholen van CSG, VCO en Openbaar Onderwijs Groningen

In lijn met het landelijke beleid is op 15 maart besloten dat er vanaf maandag 16 maart in elk geval tot 6 april geen onderwijs wordt gegeven in alle schoolgebouwen van CSG, VCOG en Openbaar Onderwijs Groningen. De reguliere kinderopvang is in dezelfde periode gesloten. Voor elke school wordt onderzocht hoe het onderwijs op afstand zo goed mogelijk vorm kan krijgen.

 

Vanuit de scholen is er steeds ingezet om het onderwijs op school door te laten gaan, zolang dit op een veilige verantwoorde manier georganiseerd kon worden. De gezondheid van leerlingen, medewerkers en hun familiekring staat voorop in het besluit tot deze verdere maatregelen. De onderwijsorganisaties willen er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus te beperken,  onrust weg te nemen en duidelijkheid te bieden in de regio.

SKSG werkt nauw samen met de onderwijsorganisaties om opvang voor kinderen van ouders in de zorg of andere vitale beroepen mogelijk te maken.

Ouders en medewerkers worden vanuit het bestuur en de schoolleiding op de hoogte gebracht en gehouden met informatie en instructie. 
Volg de laatste ontwikkelingen via het liveblog.