Topsport Talentschool start SportLifeStyle-klas augustus 2020

Komend schooljaar start de Topsport Talentschool (TTS) met een nieuwe opleiding: SportLifeStyle. De nieuwe opleiding is er voor leerlingen die gek zijn op sport. De leerlingen volgen voortgezet onderwijs op vmbo-tl-, havo- of vwo-niveau samen met de topsportleerlingen, aangevuld met veel sport, les over beweging en speciale SportLifeStyle-lessen.

 

Nieuwe opleiding voor leerlingen die gek zijn op sport en alles willen weten van bewegen

Bij de SportLifeStyle-opleiding maken de leerlingen kennis met allerlei sporten en leren ze over thema’s die te maken hebben met gezondheid, bewegen, voeding, trainingsleer en sportgeschiedenis. De eerste SportLifeStyle-klas start in augustus 2020 en wordt aangeboden op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau. De SportLifeStyle-opleiding loopt tot en met klas drie. Daarna volgen de leerlingen het reguliere TSS-onderwijs.

"Je zit in de klas met topsportleerlingen."

De leerlingen volgen diverse sportclinics. Deskundige trainers van de verschillende sportverenigingen en regionale Talentcentra waarmee de school al samenwerkt verzorgen deze clinics. Ook werkt de TTS samen met het Alfa College. De leerlingen sporten daar één ochtend in de week volgens het Athletic Skills Model.

Kom naar de meeloopmiddag op 27 februari!

Geïnteresseerd? Op 27 februari van 15.00 tot 17.00 uur organiseert de TTS een meeloopmiddag. Aanmelden is gewenst. (Ouders van) leerlingen in groep 8 die willen kennismaken met de SportLifeStyle-opleiding kunnen zich aanmelden voor de meeloopmiddag via: sportcoordinatie.tts@o2g2.nl. Onderstaand vind je een flyer over de nieuwe opleiding.

De TTS is dé school speciaal voor alle talentvolle topsporters in Noord-Nederland en vanaf augustus 2020 ook voor alle sportieve leerlingen die veel over sport en beweging willen leren.