‘DUNK’ geopend: nieuwe locatie voor de Vanlieflandschool

Vandaag opende wethouder Paul de Rook de nieuwe locatie voor de Van Lieflandschool voor speciaal onderwijs aan de Radiumstraat. De leerlingen van de school hebben ‘DUNK’ als naam voor het gebouw gekozen. DUNK staat voor Dromen, uitdaging en nieuwe kansen.

 

Sinds dit schooljaar is de locatie voor voortgezet speciaal onderwijs van de W.A. Vanlieflandschool verhuisd van de Bessemoer- naar de Radiumstraat. “Je merkt het meteen aan de leerlingen, die lopen hier net wat meer recht op”, aldus Harold Bal, rector van de school. “Ze zijn trots op de nieuwe locatie. En het team ook. Het is een prachtige nieuwe plek met een frisse uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een professionele nieuwe keuken waar de leerlingen leren koken, maar ook een nieuw speelplein met voetbalkooi. Hier kunnen we weer vooruit!”.

Inspiratie en groei

Er is flink verbouwd om de leerlingen met goede faciliteiten te ondersteunen in hun ontwikkeling. Dat is ontzettend belangrijk benadrukt leerkracht Mirjam Hermse. “Als leren niet makkelijk en vanzelf gaat, heb je een omgeving nodig die jou daarbij extra ondersteunt en inspireert. De leerlingen zijn hier rustiger, naar elkaar en in hun leerproces. Dit gebouw biedt leerlingen volop mogelijkheden om te groeien. Daar worden wij op onze beurt natuurlijk ook heel blij van”.

Naamwedstrijd

Bij een nieuwe locatie hoort een nieuwe naam, zo dachten de leerlingen en leerkrachten. “De leerlingen wilden een naam waar ze zich bij thuis voelen en die eer doet aan zo’n mooie stap naar een nieuwe plek. ‘DUNK’ heeft de naamwedstrijd onder leerlingen gewonnen. Het staat voor Dromen, Uitdaging en Nieuwe Kansen. En als je denkt vanuit de sport dan heeft het bovendien een associatie met scoren, omhoog, vooruit gaan”, legt Mirjam uit. “Een stoere naam volgens de leerlingen!”.