Schatkist met kunstwerken bij start van bouw IKC Borgman Ebbinge

Maandag 27 mei was de feestelijke start van de bouw van het eerste Integraal Kind Centrum Borgman Ebbinge in Groningen. In het hart van de stad gaan twee locaties van de Borgmanschool en Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) intensief samenwerken in een aardbevingsbestendig gebouw met een grote buitenruimte.

 

Een Integraal Kindcentrum (IKC) is een plek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar waarin kinderopvang, onderwijs en eventuele andere partijen gehuisvest zijn en vanuit een gezamenlijke visie werken. Het nieuwe gebouw wordt ingericht zonder de “ouderwetse” klassenruimtes, maar zal bestaan uit ruime pleinen die allerlei ontwikkelingsmogelijkheden voor de kinderen bieden. De samenwerking tussen de organisaties levert meerdere voordelen op. De ontwikkeling van kinderen, zowel cognitief als sociaal, wordt door pedagogisch medewerkers en door leerkrachten gestimuleerd. Het dagprogramma biedt veel afwisseling, variërend van theater tot techniek en van koken tot sporten. Kortom: het prachtige nieuwe gebouw zal een plek zijn waar kinderen de kans krijgen om zich optimaal te ontwikkelen in een veilige omgeving!

Voorafgaand aan de officiële starthandeling hebben wethouder Carine Bloemhof en Wessel Rothsegge van de gemeente Groningen, architect LIAG uit Den Haag, Joost Coolegem van Van Wijnen, Enno van der Werff van SKSG en Hans Jansen van Openbaar Onderwijs Groningen gesproken over de bouw. De kinderen van de Borgmanschool en SKSG hebben prachtige kunstwerken gemaakt die in een schatkist begraven zullen worden onder het gebouw om een boodschap mee te geven aan de kinderen van de toekomst. Ook hielpen zij met de onthulling van het bouwbord.