Wethouder Carine Bloemhoff reikt eerste Praktijkverklaringen uit op het Heyerdahl College

Wethouder Carine Bloemhoff van de gemeente Groningen heeft dinsdag namens het Heyerdahl College de eerste vijf branche-erkende Praktijkverklaringen aan leerlingen uitreikt. Deze Praktijkverklaringen zorgen ervoor dat deze leerlingen, veelal met een afstand tot de arbeidsmarkt, meer kansen krijgen bij het vinden van werk.

 

De leerlingen kregen hun praktijkverklaringen omdat zij tijdens hun stages lieten zien dat ze werkprocessen op MBO niveau beheersen. Dankzij de samenwerking met Vaatstra installatietechniek uit Bedum kreeg Elias Arends zijn praktijkverklaring. Robin Hooijer liep stage bij Melkveebedrijf Maalwijk in Ten Post en behaalde hier zijn praktijkverklaring. Birgitt de Best ontving haar praktijkverklaring tijdens haar stage bij de Albert Heijn in de Nieuwe Ebbingestraat. En de laatste praktijkverklaring werd mogelijk gemaakt door UMCG horeca en uitgereikt aan Nick Addens.

Praktijkverklaringen
Op het Heyerdahl College wordt bij alle lessen aan de werknemersvaardigheden gewerkt. Bij de praktijklessen en stages staan de werkprocessen centraal. Hierdoor werkt de school methodisch bij het aanleren van deze kennis, vaardigheden en houding, en verzilvert behaalde resultaten in de vorm van branche-erkende Praktijkverklaringen waarmee leerlingen in het bedrijfsleven aan de slag kunnen gaan. Hiermee wordt de kans op het vinden van werk groter! Bovendien zorgt het Heyerdahl College voor een reëel perspectief op werk en een passend traject in de overgang van school naar werk. Een perspectief dat aansluit bij de mogelijkheden van de leerling én van de werkgever.