Akkelys Lukkes (54) nieuw lid College van Bestuur

5 augustus 2019

Met ingang van 15 augustus a.s. is Akkelys Lukkes (54) het nieuwe lid College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen. Akkelys is momenteel directeur Bedrijfsvoering bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Bij Openbaar Onderwijs Groningen wordt zij verantwoordelijk voor financiën en concerncontrol, huisvesting, facilitaire zaken, inkoop en ICT. Daarnaast zal zij in afstemming met de voorzitter van het College van Bestuur, Theo Douma, ook een aantal scholen aansturen.

 

Ruime ervaring

Akkelys brengt ruime kennis en ervaring mee door haar werkervaring in zowel de profit als non profit sector. Ze heeft onder andere gewerkt bij de Friesland Bank als Hoofd zakelijk beleid en ontwikkeling en sinds 2004 is ze werkzaam bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Daarnaast heeft Akkelys diverse toezichthoudende functies bekleed. Zo is zij de afgelopen jaren voorzitter en lid van de Raad van Toezicht geweest van het Nassau College te Assen en is zij op dit moment lid van de Raad van Toezicht van Zorggroep Groningen en van Landschapsbeheer Drenthe.

Met de benoeming van Akkelys versterkt Openbaar Onderwijs Groningen haar koers, gericht op de kwaliteit en continuïteit van het openbaar basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs in Groningen.

De Raad van Toezicht van Openbaar Onderwijs Groningen is verheugd met de benoeming en is vol vertrouwen dat Akkelys een waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere professionalisering en doorontwikkeling van Openbaar Onderwijs Groningen.

Met de benoeming van Akkelys Lukkes komt er een einde aan een tijdelijke bestuurlijke situatie binnen Openbaar Onderwijs Groningen. Hans Jansen, sinds november 2018 interim lid College van Bestuur, zal met ingang van 15 juli a.s. de organisatie verlaten.