Obs De Sterrensteen winnaar project Gezond Scoren

Obs De Sterrensteen heeft woensdag 28 november de vijfde editie van het project Gezond Scoren gewonnen. 

 

Gezond Scoren is een maatschappelijk project voor basisschoolkinderen dat geinitieerd is door Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Met het project wil Stichting FC Groningen in de Maatschappij samen met haar partners bijdragen aan een gezonde samenleving. Spelers van FC Groningen stimuleren kinderen om (meer) te bewegen en gezond te eten. 

53 deelnemende basisscholen 
Aan het project Gezond Scoren deden 53 basisscholen mee uit het verzorgingsgebied van FC Groningen. En zijn er er meer dan 3.000 kinderen in beweging gebracht.

Rolmodellen
Wekelijks kwam een van de zes thema’s (Ontbijten, Groente en fruit, Bewegen, Geluk, Water drinken en Slapen) aan bod via een video die was opgenomen door FC Groningen. Dit jaar waren Tom van de Looi, Django Warmerdam, Kevin Begois, Mike te Wierik, Deyovaisio Zeefuik en Danny Buijs de rolmodellen uit de selectie en staf van FC Groningen. Docenten konden naar eigen inzicht het thema van die week laten terugkomen in het bestaande lesprogramma met de werkboeken van Gezond Scoren.

Sportieve prijs
Obs De Sterrensteen won een Schoolplein14, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation dat als doel heeft alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. De tweede en derde prijs gingen naar RKBS St. Vitus en CBS De Rietzee.