Abiant Lycurgus en Topsport Talentschool Groningen intensiveren samenwerking

Maandag 16 juli ondertekenden Abiant Lycurgus en de Topsport Talentschool Groningen een samenwerkingsovereenkomst gericht op toptalent. Met deze overeenkomst intensiveren beide partijen hun samenwerking met betrekking tot leerlingen met talent voor volleybal.

 

De kern van de samenwerking is dat beide partijen zich intensief inzetten voor topsporters door sportactiviteiten in het schoolprogramma in te bedden. Op deze manier kunnen talentvolle volleyballers hun talent optimaal benutten en kunnen ze school en topsport combineren.

Abiant Lycurgus richt, onder leiding van een hoofdtrainer, een trainingsgroep in voor volleybaltalent. De Topsport Talentschool Groningen zorgt voor inbedding in het onderwijsprogramma, zodat de trainingen op vier ochtenden binnen schooltijd gevolgd kunnen worden.

"Ontzettend blij met deze samenwerking"

Coach Arjan Taaij van Abiant Lycurgus is zeer te spreken. ‘We zijn ontzettend blij met deze samenwerking. Het is een hele mooie stap naar het leveren van een bijdrage aan het Nederlandse volleybal en onze eigen maatschappelijke positionering. We hebben een compleet nieuw programma ontwikkeld, waarbij we alle aspecten van ons eigen programma doorvertalen naar het ambitieprogramma van de Topsport Talentschool Groningen. Het is een langgekoesterde wens om als organisatie betrokken te zijn bij talentontwikkeling. Fijn dat deze ambitie nu vorm en inhoud krijgt.’

De toptalenten van de Topsport Talentschool die deelnemen aan de trainingen ontvangen van Abiant Lycurgus een (jeugd)seizoenkaart. Daarnaast werkt Abiant Lycurgus mee aan de open dagen van de school die begin februari plaatsvinden.

Over de Topsport Talentschool

De Topsport Talentschool biedt middelbare scholieren de mogelijkheid topsport te combineren met sport. Om toegelaten te worden gelden een aantal eisen:

  • De leerling is geselecteerd door één van de talentorganisaties (RTC's) waar de school mee samenwerkt;
  • De leerling heeft een status van de sportbond
  • De leerling heeft een aantoonbaar groot trainingsprogramma op hoog niveau.

Op de Topsport Talentschool beginnen de lessen later waardoor er ‘s ochtends tijd is voor trainingen. De leerlingen volgen een gepersonaliseerd programma dat afgestemd is op hun behoefte. Het onderwijs kan gevolgd worden op alle niveaus van VMBO KB klas 1 t/m VWO 6.