450 leerlingen Heyerdahl, Werkman VMBO, Praedinius en Leon van Gelder nemen deel aan Chill op Stap

Maandag 7 mei start het drie weken durende project Chill Op Stap voor circa 450 leerlingen van het Heyerdahl College, Werkman VMBO, Praedinius Gymnasium en Leon van Gelder. Tijdens het project staat veilig en prettig uitgaan centraal. Het project is uniek in Noord Nederland.

 

Onderwijs, Politie Noord Nederland, Brandweer, ambulancezorg Groningen, HALT, VVN, VNN, Jimmy’s,  WIJ-Groningen jongerenwerk, Overstag Uitvoering, Handhaving Gemeente, Discriminatie meldpunt Groningen en verschillende horecagelegenheden slaan de handen ineen om de jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden op participatie in de maatschappij.

Veilig en verantwoord uitgaan

Het project richt zich op alle vormen van uitgaan maar leert jongeren vooral hoe je veilig, verantwoord en met plezier uit kunt gaan in de stad Groningen. Zo krijgen ze informatie over bij wie ze terecht kunnen met hun vragen wanneer ze uitgaan, wat kunnen de horecagelegenheden en portiers voor ze betekenen in moeilijke situaties, welke verleidingen komen ze tegen tijdens het uitgaan en  wat kunnen de gevolgen zijn van een keuze die ze hierin maken? Al deze vragen en meer worden beantwoord tijdens dit drie weken durende project.

Theatervoorstelling TRAXX

Het project start op maandag 7 mei met een voorstelling en nabespreking van theater TRAXX. Bij elke voorstelling en training heeft Theater TRAXX hetzelfde doel voor ogen: openheid creëren en zo jongeren helpen ‘zware’ onderwerpen zoals rouw, voorstellingen en trainingen pesten, depressie, sociale- en verkeersveiligheid te bespreken en uiteindelijk te verwerken.

Gastlessen op school door partners

De verschillende partners; Politie Noord Nederland, Brandweer, ambulancezorg Groningen, HALT, VVN, VNN, Jimmy’s,  WIJ-Groningen jongerenwerk, Overstag Uitvoering, Handhaving Gemeente, Discriminatie meldpunt Groningen en verschillende horecagelegenheden verzorgen gedurende drie weken gastlessen op de scholen. In deze gastlessen wordt aandacht besteed aan veiligheid, geweld, alcohol, drugs, verkeer en groepsdruk.

Spectaculaire afsluiting

Het project wordt afgesloten tijdens een avond in de stad, waarbij ouders en leerlingen door middel van workshops het uitgaansleven van Groningen kunnen ervaren.

Leerlingen en ouders gaan de stad in om casussen te bekijken, uitgevoerd door politie, brandweer en andere hulpverleners.

Voor meer informatie over het project zie www.chillopstap.nl