Borgmanschool en Kopland winnaar landelijke ‘Vergeten kind filmfestival’ 2018

Tijdens het filmfestival van Vergeten kinderen 2018 georganiseerd door Stichting Het vergeten Kind heeft de film van de leerlingen groep 6 van de Borgmanschool (Vinkenstraat) en Het Kopland (opvanghuis voor vrouwen en kinderen die tijdelijk geen veilig thuis hebben vanwege huiselijk geweld) de award voor beste film gewonnen.

 

De leerlingen hebben samen met kinderen van Het Kopland een korte film gemaakt. Met elkaar hebben zij in een dag het script "Goed advies?!" geschreven, het acteerwerk verzorgt en de opnames gemaakt.

Winnaar vakjury
In Pathé Tuschinski in Amsterdam werden 8 korte speelfilms (± 6 minuten) getoond. Waarna een vakjury de film van de leerlingen van de Borgmanschool en Het Kopland beoordeelde als ‘beste film’. Een prachtige prestatie, waarbij de kinderen zelf de prijs in ontvangst namen. Daarbij zijn ze ook uitgenodigd voor het filmfestival van de ‘rechten van het kind’ op 29 juni in Amsterdam.

Thema van de film
De kinderen hebben een film gemaakt met het thema; je soms schamen voor het wonen in een opvanghuis. De kinderen wonen tijdelijk in een opvanghuis en voelen zich daardoor anders. In de film laten de kinderen zien dat je dan niet anders bent, maar net als ieder ander kind. Je woont alleen in een ander huis. En natuurlijk hoor je thuis in hun klas.

Stichting ‘Het vergeten kind’
Stichting Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Het Vergeten Kind richt zich op:

  • Ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek
  • Ruim 55.000 kinderen waarbij het zo mis gaat dat ze niet meer thuis kunnen wonen.