Groningen schoon met de Driebond

Leerlingen van basisschool De Driebond weten na het project ‘Minder afval dankzij mij’ vanuit de gemeente Groningen veel over het milieu, afval en het opruimen van zwerfafval.

 

Milieu stewards hebben lessen verzorgd, de leerlingen hebben een theatervoorstelling gezien en de leerlingen zijn zelf op pad geweest om zwerfafval op te ruimen. Naast alle weetjes en feiten hebben ze ook hun best gedaan op het maken van een kunstwerk van afval voor de wedstrijd ‘Haal alles uit je afval’.

1e prijs bij wedstrijd Haal alles uit je afval

Het verminderen van afval doe je niet alleen, maar met elkaar. De leerlingen van De Driebond hebben alle provincies van Nederland op karton getekend. Elke groep heeft een of meerdere provincies bekleed met verschillende soorten afval.

Dat het resultaat aansprekend was blijkt wel uit het resultaat. Want bij de prijsuitreiking op het stadhuis mocht De Driebond de eerste prijs in ontvangst nemen. Een prachtig resultaat met een mooie prijs. De bekende kunstenares Maria Koijck komt een workshop verzorgen!

Het kunstwerk staat nu vier weken lang te pronken bij Dagblad van het Noorden, daarna kan het bewonderd worden op De Driebond. 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding