Succesvolle techniekdag Leon van Gelder

 

Dinsdag 14 februari organiseerde de Leon van Gelder hun 5e Techniekdag. Een dag vol techniek voor alle leerlingen in jaar 3.

Veelzijdigheid van techniek

Doel van de dag is leerlingen de veelzijdigheid van techniek te laten zien en om meer interesse te wekken voor de sector door middel van workshops, demonstraties en beroepenoriëntatie. Hiervoor nodigt de school allerlei mensen uit die vanuit hun 'technische specialiteit' met de leerlingen aan de slag gaan en over techniek vertellen.

Bijdrage oud-leerlingen

Vast onderdeel is het onderdeel met oud-leerlingen die vertellen over hun technische vervolgopleiding. Een belangrijk onderdeel waarbij leerlingen aan het denken worden gezet over hun eigen keuzeproces.

Nieuw was de demonstratie van een opstelling met waterstof en zuurstof waarbij elektriciteit wordt opgewekt. Ook nieuw dit jaar was de interactieve game-opstelling ‘Yarr!’ Een piratenavontuur op groot scherm met een roer en kanonnen. Heel vermakelijk met een knipoog naar de wereld van interactieve games.

Programmeren met lego

Naast nieuwe demonstraties heeft de school dit jaar ook weer een aantal nieuwe workshops toegevoegd aan het programma. Onder andere een luidspreker maken en programmeren met Lego.

Dankzij de inspanningen van de leerlingen en de begeleiding door de collega’s kijkt de school terug op een geslaagde dag.