Muzikaal onthaal voor Schoolschrijver Nanda Roep op De Feniks

Nanda Roep is sinds donderdagochtend de officiële Schoolschrijver van basisschool De Feniks. Als schrijfster van verschillende kinderboeken(series) gaat zij in de rol van Schoolschrijver de leerlingen van De Feniks motiveren om met taal aan de slag te gaan. De Feniks verwacht dankzij het traject De Schoolschrijver het lees- en creatief schrijfonderwijs een flinke boost te geven.

 

Hartelijk ontvangst

Met een muzikaal onthaal door leerlingen van groep 6 en 7 wordt Nanda Roep welkom geheten. Het Selfie-lied dat door Nanda is geschreven klinkt over het plein en is een mooie aanleiding om het moment middels een selfie vast te leggen. De context waarin de leerlingen worden aangesproken op datgene wat hen bezighoudt komt ook terug in het traject De Schoolschrijver.


Samenwerking

Directeur Angelè van der Star is erg blij met de komst van Schoolschrijver Nanda Roep. ‘Dankzij de samenwerking met Biblionet en het Groninger Forum zijn wij in de gelegenheid gesteld om onze leerlingen een extra stimulans te geven in lezen en schrijven en hen bovendien te laten ervaren 'hoe leuk lezen en schrijven is'. Een concept waar schrijfster Nanda Roep graag haar steentje aan bijdraagt. Gedurende het komende half jaar zal zij een dag per week, helemaal vanuit haar woonplaats Apeldoorn, op de Feniks te vinden zijn om de leerlingen te stimuleren en uit te dagen om verhalen op een creatieve manier op papier te zetten.