O2G2 betreurt actie FNV/schoonmaakpersoneel

 

O2G2 heeft in de afgelopen maanden met de firma Dolmans een nieuw aanbestedingscontract afgesloten, waardoor er fors extra geïnvesteerd is in de schoonmaak. Dolmans is eind oktober 2016 daadwerkelijk gestart met de schoonmaak bij de scholen. Dolmans heeft onder andere met alle medewerkers individueel gesproken om tot maatwerk te komen. 

De aankondiging van acties door de FNV komt daarom als een verrassing. 

Herhaaldelijke gesprekspogingen

De afgelopen periode heeft Dolmans herhaaldelijke pogingen ondernomen om met de FNV en de betreffende schoonmakers in gesprek te komen. Helaas is dit tot op heden niet gelukt.

Opstartperiode 

Ondanks het feit dat de reguliere overeengekomen opstartperiode van het nieuwe schoonmaakcontract van 3 maanden voor Dolmans nog niet voorbij is hechten wij er waarde aan dat Dolmans met de schoonmakers en de FNV tot afspraken en oplossingen komt. Dolmans heeft kenbaar gemaakt dat ook graag te willen. 

Maatwerk

De oplossingen zijn maatwerk en daarom vinden wij het jammer dat er niet op de uitnodiging van Dolmans om hierover met elkaar in gesprek te gaan wordt ingegaan. O2G2 heeft aangeboden om daar eventueel een ondersteunende rol in te spelen.

Lees verder voor meer achtergrondinformatie.