Wethouder plaatst vignet Gezonde School bij OBS Siebe Jan Boumaschool

OBS Siebe Jan Boumaschool heeft als eerste school in Groningen het vignet Gezonde School ‘Sociale welbevinden en Veiligheid’ behaald. Met het vignet Gezonde School laat OBS Siebe Jan Boumaschool zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

 

Het certificaat Welbevinden en sociale veiligheid toont aan dat het team en de schoolleiding zorgdraagt voor het welbevinden en de sociale veiligheid van leerlingen. Hierdoor voelen leerlingen zich prettig en veilig op school. Om dit te realiseren werkt de Siebe Jan Boumaschool met de aanpak Positive Behaviour Support. Gewenst gedrag wordt gestimuleerd aan de hand van de pijlers; plezier, betrouwbaarheid en zelfstandigheid.


Officiële onthulling
De school is trots op het behaalde resultaat en heeft daarom wethouder Ton Schroor (onderwijs) gevraagd het vignet op gepaste wijze te onthullen. Daarvoor werd wel enige actie van de wethouder verwacht. Het bordje moest namelijk nog bevestigd worden aan de muur van de school. Dit bleek geen enkel probleem te zijn voor Ton Schroor.


Directeur Aly Oosterwijk is blij met het logo van Gezonde School aan de muur. ‘Iedereen op het schoolplein kan nu zien dat onze school een gezonde school is! Siebe Jan is de eerste basisschool in de stad Groningen die op dit onderdeel het predicaat heeft gekregen. Best bijzonder dus.’


Siebe Jan Boumaschool mag zich voor de komende drie jaar Gezonde School noemen en zal daarmee actief aan de slag blijven. Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer informatie over (het vignet) Gezonde School is te vinden op www.gezondeschool.nl.

Foto: Henk Tammens