Fix een Fiets bij de Sterrensteen

Vrijdag 2 december om 12.30 uur start er een feestelijke fietsbijeenkomst bij openbare basisschool de Sterrensteen aan de Radiumstraat 2 in Vinkhuizen. Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn afgelopen weken bezig geweest met het Fix een Fietsproject.

 

Doneer en Fix een Fiets

Tijdens de fietsbijeenkomst kan iedereen fietsen doneren op het schoolplein. Ook kan er geklust worden aan de eigen fiets. De fietsklusbus van Werkpro levert fietsenmakers en gratis materiaal. Zo wordt er gezamenlijk gewerkt aan veilig fietsen voor alle kinderen. Om dit evenement en het doneren van fietsen onder de aandacht te brengen hebben de leerlingen Martin, Mila, Nina, Kayleigh, Ryan en Nada  bedacht hoe ze minimagezinnen met kinderen kunnen bereiken. Hier is de facebookpagina Fix een Fiets Stad 050 uit voortgekomen. Op deze pagina kunnen ouders met weinig inkomen lezen waar ze terecht kunnen voor het aanvragen van een gratis tweedehands fiets.

Ieder kind een fiets!

Rondom deze fietsactie vragen de kinderen aandacht voor armoede in de stad. In Groningen leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen geld is voor muziekles, sportschoenen of een kinderfiets. Met het doneren van een fiets zorgt u ervoor dat een kind uit gezinnen met weinig inkomen ook meedoen. Sinds december vorig jaar loopt de actie om fietsen te doneren. Ondertussen zijn al 700  fietsen ingezameld, opgeknapt en uitgegeven. Maar er zijn meer fietsen nodig. Digitaal een fiets doneren kan ook via doneereenkinderfiets.nl