Kinderen in vrolijke optocht naar nieuwe school

2 juli 2021

Trommelaars met djembés en daarachter een bonte stoet kinderen… Vanmorgen vertrokken zij in een vrolijke optocht vanaf de Borgmanschool Vinkenstraat, de Siebe Jan Boumaschool en vanaf kinderopvang Pierewiet naar de Klaprooslaan. Daar staat middenin het groen van de Oosterparkwijk het fonkelnieuwe gebouw van Integraal Kindcentrum (IKC) Borgman Oosterpark. Het IKC wordt binnenkort opgeleverd en na de zomervakantie start het nieuwe schooljaar in een heel nieuw gebouw. Dat wil je natuurlijk eerst wel een keer met je klas gezien hebben!

 

 

Nadat de optocht naar IKC Borgman Oosterpark, liepen de kinderen door naar het Jopterrein. Daar ontving Laura Schaap (directeur IKC Borgman Oosterpark) hen feestelijk. Zij bood alle kinderen een bloem aan als symbool voor de toekomst van de kinderen op het IKC: groei en bloei voor iedereen.

 

Als afsluiting vierden de kinderen op hun ‘oude stek’ een afscheidsfeestje met allerlei activiteiten in de gebouwen en buiten op het plein op een stormbaan of een springkussen.

Onderwijs en opvang onder één dak

Na vele jaren trouwe dienst, voldoen de oude schoolgebouwen en het kinderdagverblijf niet meer aan de eisen van de huidige tijd. De scholen van Openbaar Onderwijs Groningen gaan met de kinderopvang van SKSG gezamenlijk verder en onder de noemer IKC Borgman Oosterpark bieden ze onderwijs en opvang onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De professionals werken hier nauw samen om ieder kind een passend aanbod te bieden op het gebied van opvang en onderwijs en speelt het IKC in op de unieke ontwikkeling van ieder kind.