Freek Vonk feliciteert kinderen van de Brederoschool

Vanuit Suriname feliciteert Freek Vonk de kinderen van groep 5b van de Brederoschool met hun behaalde eerste prijs bij de nationale Dag van de Aarde Challenge. Mede namens Freek overhandigde professor Peter Barthel gisteren een oorkonde en een stapel duurzame cadeautjes aan de leerlingen van groep vier.

Woensdag 10 januari 2024

 

Eerder maakten zij een prachtig filmpje waarin zij aangaven waarom de aarde beschermd moet worden en wat in hun ogen een plek in de buurt zou moeten zijn om altijd te bewaren. Als plek kozen zij het park, door hen ook wel ‘het buitenlokaal’ genoemd.

Freek Vonk feliciteert Brederoschool

Zij kozen daarvoor, ‘omdat de bomen ervoor zorgen dat er altijd voldoende zuurstof in de lucht zit, omdat de dieren er kunnen wonen en ook natuurlijk gewoon om er fijn te kunnen spelen’. Samen met meesters Thijs en Bas produceerden ze het filmpje.

Professor Barthel reikt prijs uit onder
toeziend oog van Freek Vonk.

Het wachten waard

In september hoorde de school dat dit filmpje hét winnende filmpje was. Toen was het even wachten, maar gisteren was het zover: zij mochten de prijs in ontvangst nemen.

Niet alleen de winnende klas profiteerde van de prachtige prijs. Alle groepen 5, 6 en 7 kregen een show in het mobiele planetarium van de Rijksuniversiteit Groningen. Er zal nog lang nagenoten worden van het mooie filmpje, de boodschap van Freek Vonk, de uitreiking van de prijs en de planetariumshows!

Nog even en de show in het planetarium begint.

Dag van de Aarde

Op maandag 22 april vindt de wereldwijde Dag van de Aarde weer plaats. Dan besteden mensen en organisaties wereldwijd aandacht aan de waarde van de planeet en het belang van goede zorg voor onze leefomgeving. Ook dan kunnen scholen weer meedoen aan de Challenge. De organisatie van de Challenge bestaat uit de universiteiten Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit, het online platform Nieuwsbegrip en Studio Freek Vonk. Zij bekijken nog hoe ze de Challenge voor dit jaar insteken. Als ze daar meer over weten, benaderen zij scholen.

Indrukwekkend

Freek Vonk sloot zijn video af met een opgewekt ‘Laterrrrr!’ De kinderen waren erg onder de indruk van het gebeuren, dus wat krijg je dan? Inmiddels zeggen de kinderen nu ook massaal ‘Laterrrrr’ tegen elkaar op school. Dus, om in stijl af te sluiten: Laterrrrr!

Groep 5b met hun prijs en felicitaties van Freek Vonk.