Doe mee met de masterclass digitale geletterdheid

22 september 2021

We zijn meer dan trots om jullie mee te kunnen nemen in een masterclass-traject voor iedereen die werkt in het po, vo, mbo, hbo of wo. Aan de hand van de vier deelgebieden van SLO en Kennisnet, gaan we in gastcolleges samen met experts aan de slag om digitale geletterdheid te verkennen vanuit nieuwe inhouden en perspectieven.

 

Bekijk het programma

 

Digitale geletterdheid bij Openbaar Onderwijs Groningen

Digitale geletterdheid krijgt in de toekomst een plek in nieuwe kerndoelen voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Daarop zijn wij voorbereid. Sinds 2016 werken we op al onze scholen aan een leerlijn digitale geletterdheid. In een doorlopende leerlijn doen onze leerlingen de kennis en vaardigheden op die nodig zijn om op te groeien in een steeds sneller digitaliserende wereld.

Digitale geletterdheid vormt steeds meer een integraal onderdeel van ons onderwijs: we koppelen de kennis en vaardigheden vanuit de leerlijn aan verschillende schoolvakken. Onze scholen leggen een eigen accent op de leerlijn. Ook wisselen onze schoollocaties informatie, lesmaterialen en ervaringen uit in ons bovenschools innovatienetwerk. Zo realiseren we een sterke doorlopende leerlijn met ruimte voor de visie en werkwijze van onze verschillende soorten scholen.