Coronamaatregelen rondom open dagen

Bezoek je een van de voorlichtingsactiviteiten? Leuk! Kijk wel kort van te voren op de website van de school of op scholenmarktgroningen.nl voor de laatste informatie en de meest recente bezoekersinformatie.

 

Update 24 december

Open Dagen

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen en de harde lockdown is het helaas niet mogelijk om onze scholen 'in het echt' te bezoeken. Natuurlijk willen wij alle leerlingen uit groep 8 en hun ouder(s) in de gelegenheid stellen om onze scholen online te bezoeken.

Natuurlijk hebben al onze scholen een mooie online variant gevonden. Hoe dat er uitziet lees je hier!


Update 18 november

Voorlichtingsavonden

De persconferentie van vrijdag 12 november jl. is aanleiding geweest om aanvullende maatregelen op te stellen voor de voorlichtingsdagen. Door het volgen van de regels zorgen we er met elkaar voor dat we de voorlichtingsavonden op een zo goede en veilig mogelijke manier laten verlopen. 

Op de locaties zijn de volgende regels van toepassing tijdens de voorlichtingsavonden:  

  • Per aanmelding mogen maximaal 2 personen aanwezig zijn, dit i.v.m. de beschikbare ruimte (2 ouders of 1 leerling en 1 ouder). 
  • We houden 1,5 meter afstand van elkaar.  
  • We dragen mondkapjes bij binnenkomst en tijdens beweeg/loopmomenten, dit geldt voor volwassenen en kinderen. 
  • Mondkapjes worden beschikbaar gesteld bij de entree van de school. 
  • In de lokalen werken we met vaste zitplekken. 
  • We houden rekening met de handhygiëne (gel/spray) en maken de tafels tussentijds schoon. 
  • We ventileren de ruimtes, ook tussen de presentaties door met het openzetten van ramen en deuren. 
  • We werken met looproutes, waar mogelijk met eenrichtingsverkeer. We vragen u zoveel mogelijk rechts te houden in de gangen. 
  • Bij klachten blijven we thuis.

Update 2 november 2021
In de persconferentie coronavirus werd gewezen op het strenger naleven van de basisregels en is een aantal nieuwe regels aangekondigd die ingaan per 6 november.

Scholenmarkt Groningen in de Euroborg

Scholenmarkt Groningen in de Euroborg op 8 en 9 november kan doorgaan, maar met een aantal extra maatregelen om een veilig bezoek mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door te werken met tijdsloten van 30 minuten en een coronatoegangsbewijs voor iedereen die ouder is dan 13 jaar. Via de website scholenmarkt vind je de meest actuele informatie en kun je je inschrijven voor een van de tijdsloten.

Voorlichtingsavonden in de wijk op 5 gastlocaties

Om rekening te houden met de veilige afstand van 1.5 meter ontvangen we dit jaar tijdens de voorlichtingsavonden alleen leerlingen van groep 8, vergezeld van een ouder/verzorger. In het aanmeldformulier staat daarom bij het veld volwassenen de optie 0 en 1 en kunnen maximaal 2 kinderen per ouder mee.