Loting eerste klassen voortgezet onderwijs 2022-2023

22 maart 2022

Na 15 maart 2022 is de termijn van aanmelding voor alle scholen in het voortgezet onderwijs (VO) in Groningen gesloten. We zijn blij met het aantal leerlingen dat is aangemeld bij onze scholen en het vertrouwen in Openbaar Onderwijs Groningen. 

 

Veel aanmeldingen op Montessori Vaklyceum, Montessori Lyceum Groningen en Stadslyceum

Het liefst bieden we natuurlijk elke leerling die zich heeft aangemeld een plek. Helaas hebben we voor een aantal eerste klassen niet voldoende plekken beschikbaar. Dit jaar zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen in de eerste klassen voor de volgende scholen en afdelingen:

 

Loting verricht door notaris

Vanwege het aantal aanmeldingen en de beschikbare plekken, moeten de bovenstaande scholen verplicht loten. De loting wordt uitgevoerd door een onafhankelijke notaris en vindt plaats op donderdag 24 maart 2022.

Ouders/verzorgers van de betreffende leerlingen die zijn aangemeld voor deze scholen hebben een mail ontvangen met  informatie over de loting.

Voor overige informatie over de loting verwijzen wij u naar de websites van de betreffende scholen. Op de sites vindt u naast informatie over de loting ook de procedures en het toelatingsbeleid.

Altijd plek binnen Openbaar Onderwijs Groningen

Natuurlijk hadden we het liefst alle leerlingen welkom geheten op de school van eerste keuze. Dat lukt helaas niet, maar we doen er alles aan om u en uw kind goed te begeleiden naar een andere fijne plek voor het volgen van voortgezet onderwijs (VO). Samen met alle VO-scholen van Openbaar Onderwijs Groningen zetten we ons hier voor in.

 

Welke middelbare scholen hebben nog plek?

Wil je weten op welke scholen van Openbaar Onderwijs Groningen nog plek is? Hieronder tref je een overzicht: