Bezoek in de scholen

Onze VO-scholen mogen weer fysieke kennismakingsactiviteiten organiseren voor leerlingen van groep 8.
Vanaf 3 februari mogen deze leerlingen een bezoek brengen in de school!

 

Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Groningen nodigen leerlingen van groep 8 uit voor een bezoek in de school!

De afgelopen periode hebben we al veel ouders en leerlingen online mogen ontmoeten. Maar we laten natuurlijk liever onze scholen in het echt zien. En gelukkig mag dat nu weer!

In de periode van 3 februari tot en met 12 maart 2022 organiseren de vo-scholen in Groningen verschillende fysieke kennismakingsactiviteiten in de scholen. We volgen hierbij het protocol van de VO-raad. Dat betekent dat we alleen leerlingen van groep 8 zullen ontvangen. Ouders, groep 7-leerlingen en broertjes of zusjes kunnen dit jaar helaas niet mee.

Voor praktijkonderwijs, vmbo-bb of vmbo-kb worden echter uitzonderingen gemaakt. Bij sommige activiteiten mag wel één ouder/verzorger/leerkracht mee. Als dit het geval is, dan wordt dit door de school aangegeven.

Aanmelden voor activiteiten

Algemene informatie over de activiteiten is te vinden op www.scholenmarktgroningen.nl. Maar al onze scholen hebben ook een eigen pagina. Hier kun je informatie vinden over de school zelf, maar kun je je ook aanmelden voor de verschillende activiteiten die de school organiseert.

Klik je op een van de scholen hieronder, dan kom je op hun eigen (aanmeld)pagina. Je kunt dan zelf kiezen welk moment jou het beste past. 

Harens Lyceum
Heyerdahl College
Kamerlingh Onnes
Leon van Gelder
Montessori Lyceum Groningen
Montessori Vaklyceum
Praedinius Gymnasium
Simon van Hasselt
Stadslyceum
Topsport Talentschool Groningen
Werkman VMBO

Veel plezier bij je eerste echte bezoek in de school!