Loting eerste klassen voortgezet onderwijs

Voor bijna alle nieuwe leerlingen is er in het voortgezet onderwijs plek op de school van voorkeur. Scholen met een hoger aantal aanmeldingen dan plaatsen zijn verplicht om te loten. Op 26 maart vindt de loting plaats. Binnen Openbaar Onderwijs Groningen wordt dit jaar voor het eerst op meerdere scholen met een vergelijkbaar onderwijsaanbod geloot voor plaatsing in de eerste klassen.

 

Dit jaar zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen in de eerste klassen voor de volgende scholen en afdelingen:


26 maart uitslag van de loting

Het proces loopt ondanks de coronamaatregelen gewoon zoals gebruikelijk. Tussen 16 en 18 uur worden de lotingsuitslagen gepubliceerd op de websites van de betreffende scholen. Ouders en leerlingen zijn vooraf ingelicht en ontvangen bericht over de uitslag van de loting en begeleiding bij de vervolgstappen.

Goede begeleiding

We vinden het erg spijtig dat er niet voor elke leerling plek is op de school voor eerste en/of tweede voorkeur. Leerlingen die worden uitgeloot ontvangen goede begeleiding vanuit de basisschool of het ondersteuningsbureau van Openbaar Onderwijs Groningen om voor iedereen een fijne plek voor voortgezet onderwijs te vinden. Er is altijd een plek op één van onze scholen!